Litteraturfestival på Louisiana

Loui Lit

Fra i dag torsdag d. 24. august og frem til på søndag d. 27. august afholder kunstmuseet Louisiana i Humlebæk for ottende gang litteraturfestivalen Louisiana Literature.

På festivalen er der mulighed for at opleve en lang række udenlandske forfattere – i år fra bl.a. Mexico, Argentina, USA, England, Frankrig, Cameroun og Hviderusland – som alle er oversat til dansk. Festivalen er på den måde en oplagt mulighed for med egne ører og øjne at bevidne, hvor meget oversat litteratur fylder for det danske læsende publikum, og hvor meget det derfor betyder, at der fortsat er gode oversættelser fra alle dele af verden. Det er opløftende at se, hvordan danske forlag, små og store, og alle de dygtige oversættere fortsat løfter opgaven med at formidle stor verdenslitteratur til et dansk publikum.

På årets festival kan man bl.a. møde de amerikanske forfattere Paul Auster, Siri Hustvedt, Chris Kraus og Colson Whitehead, britiske Zadie Smith, Álvaro Enrigue og Valeria Luiselli fra Mexico, Samanta Schweblin fra Argentina, franske Éduoard Louis, Imbolo Mbue fra Cameroun og Svetlana Aleksijevitj fra Hviderusland.

Derudover vil et væld af garvede og debuterende danske forfattere og journalister optræde ved festivalen. Læs mere og se hele programmet for festivalen her

 

This entry was posted in Nyheder og begivenheder and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s